Canal Taronja

14/05/2018

Una fira original i única

Isabelins i carlins s’han tornat a enfrontar aquest cap de setmana a Avinyó. Més de dues centes persones es van concentrar diumenge a la tarda a la plaça Major per veure com l’exèrcit isabelí, comandat pel capità Manzano, arribava des d’Artés amb la convicció que podrien vèncer als contraris. Però, els carlins van aconseguir ser més en quantitat i sorprendre a l’exèrcit d’Isabel II. Els visitants i la gent d’Avinyó va veure ahir com Manzano quedava empresonat. Cal destacar que la principal novetat d’enguany està relacionada amb els isabelins, ja que l’organització va decidir instal·lar-los un campament.

La Fira dels matiners ha tornat a prendre’s amb humor la situació que va ocórrer el 1848 en el marc de la segona guerra carlina. Ho han fet a través de representacions teatrals itinerants que van aplegar a un bon grapat de públic, com és el cas de les Rentadores.

Pels carrers del poble, però, els visitants també es podien topar amb el cec i el pigall, dos personatges emblemàtics de l’esdeveniment, i també amb un seguit de parelles ben engalanades… i és que estaven de casament. Tot un poble implicat en la fira.

Les parades artesanes, de gastronomia i les manualitats dels més xics tampoc hi van faltar en una setena edició de la fira que no es va veure afectada per la Pluja.