Nació Digital

02/07/2018

Berga s’omple d’activitats esportives i propostes lúdiques en la tercera edició de la festa

El bàndol carlí ha aconseguit revalidar la victòria per segon any consecutiu a la Carlinada de Berga. Els carlins mantindran el timó de la ciutat, tal com han deixat clar aquest dissabte al vespre, quan han penjat la bandera blava que ho certifica a la plaça de la Creu. 
Carlins i liberals s’han enfrontat a Berga durant tot el cap de setmana en la tercera Carlinada organitzada per l’Ajuntament de Berga. Tallers, activitats històries i esportives han fomentat la competició i han recordat que l’any 1837 Berga va esdevenir la capital carlina de Catalunya, i un dels epicentres polítics i bèl·lics de la Primera Guerra Carlina.

La cinquena Contracorrent dels Castellers de Berga, tornejos esportius, una cronoescalada, jocs infantils, la recreació històrica de l’Agrupació Teatral la Farsa, el Làser Tag pel barri vell o bé el concurs de coneixements sobre la ciutat, “Berga o barbàrie” a càrrec d’Albert Cols, han estat algunes de les propostes que han omplert d’activitats la ciutat i han servit per enfrontar els dos bàndols.