Des de divendres 27 de juny fins al 31 de juliol, us convidem a visitar l’exposició “Els últims carlins”. Documentació, armes, imatges, carnets del requeté… això i molt més és el que trobareu al Museu Comarcal de Berga.

Mig centenar de persones coneixen la Berga carlina

Regió7

26/08/2019

La fina pluja que va caure intermitentment dijous al vespre no va impedir que mig centenar de persones coneguessin els escenaris de Berga que van tenir importància durant l’època carlina, en la qual la ciutat va esdevenir capital.

L’historiador Toni Gol va ser l’encarregat de conduir la visita guiada pels carrers del nucli antic de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer alguns detalls de quin paper va tenir Berga durant el segle XIX quan estava governada pels carlins, així com també d’explicar què s’hi feia en alguns dels edificis que encara ara es conserven.

La visita s’incloïa dins les activitats de Berga viu l’estiu i també va servir de preludi per als assistents al darrer concert d’aquest estiu del FeMAP a la ciutat.